Wat is jouw verhaal? lesprogramma

Wat is jouw verhaal? is een hybride lessenreeks, voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar, waarin je leert hoe je van een idee of je eigen verhaal een filmscenario kan schrijven voor een korte film.

In zes online lessen leer je de theoretische basis van scenarioschrijven; ideeontwikkeling, dialoogschrijven, personage-ontwikkeling. Aan de hand van instructievideo’s en opdrachten schrijf je elke les verder aan je scenario. Gedurende het traject, dat drie maanden duurt, worden verschillende activiteiten op de Filmacademie georganiseerd. Het traject start met een rondleiding en uitleg op de academie en wordt afgesloten met een feedbacksessie, waarin professionals uit het werkveld feedback geven op je scenario.

 

De volgende cursus begint woensdag 31 januari.
Een aantal lessen vinden plaats op de Nederlandse Filmacademie. 
Aftrap programma woensdag 31 januari 16:00 uur.
Lesdag zaterdag 10 februari 10:30 – 15:00 uur
Lesdag zaterdag 16 maart 10:30 – 15:00 uur
Feedbackdag zaterdag 18 mei 10:30 – 15:00 uur

De lessen en feedbackmomenten met de mentor plan je zelf in. 

Aanmelden kan tot en met 8 januari en doe je via onderstaande knop.
Vertel ons in een filmpje (gemaakt op je telefoon) van maximaal 2 minuten wie je bent, waarom je mee wil doen en welk verhaal jij wilt vertellen. En vul je contactgegevens in in het formulier. 

 

Mentoren

Tijdens ‘Wat is jouw verhaal?’ word je begeleid door studentmentoren. Dit zijn derde- en vierdejaars scenario- en regie fictiestudenten. Een keer in de twee weken houden zij online spreekuur waarin je alles kan vragen over de online lessen die je zelf volgt. Gedurende het hele traject word je gekoppeld aan een mentor, die je feedback geeft op de opdrachten en het scenario.

 

 

Voor docenten

Kunst en cultuur zorgen binnen een samenleving voor verbinding, identiteit, samenhang, ontspanning, informatie, duiding en troost. Dat gebeurt in belangrijke mate door het vertellen van verhalen, en dat maakt dat een samenleving verhalenvertellers nodig heeft. Vertellers van velerlei afkomst, ras, status of cultuur, omdat elk verhaal moet worden verteld, elk perspectief moet worden getoond en elk geluid moet worden gehoord.   

‘Wat is jouw verhaal?’ is een project van de Filmacademie waarbij jongeren tussen de 16 en 20 jaar uitgenodigd worden om hun (echt meegemaakte of fictieve) verhaal met ons te delen. Tijdens de cursus leren de deelnemers een filmscenario te maken van dit verhaal. In verschillende fases maken zij kennis met het opdoen en opschrijven van filmideeën, het ontwikkelen van deze ideeën, het schrijverschap, het samenwerken, het praten over verhalen. Gedurende het traject worden deelnemers gekoppeld aan studenten van de Nederlandse Filmacademie (studentmentoren), met als uitgangspunt dat zij allen één ding gemeen hebben: het vertellen van verhalen.

Het traject is ook met de klas te volgen. Hier meer over weten? Neem contact op via talentlab@filmacademie.nl